KWALITEIT HEEFT EEN NAAM

Karel & Scholten

0640 96 98 24 

0647 58 45 13

www.k-sbouw.nl

info@k-sbouw.nl

Nieuws

Via deze pagina proberen wij u op de hoogte te houden over de nieuwsfeiten in de bouw.

 


Utiliteitsbouw
Niet alleen binnen de woningbouw, maar ook binnen de utiliteitsbouw speelt energiezuinigheid een steeds prominentere rol bij de ontwikkeling, het ontwerp en exploitatie van gebouwen. Begin 2013 presenteerde Archidat een geheel nieuwe serie van ruim 250 bouwdetails voor energiezuinige kantoren met een prefab beton draagstructuur. Naast de kantorenbouw zijn deze universele utiliteitsbouwdetails ook toe te passen voor het ontwerpen van gebouwen met een onderwijs- of gezondheidsfunctie.

De energiezuinige utiliteitsbouwdetails onderscheiden zich van de woningbouwdetails op het gebied van materialisatie en toegepaste bouwtechnieken. Zo zijn de bouw- en referentiedetails voor de utiliteitsbouw onder andere beschikbaar met natuursteen gevelbekleding, prefab beton sandwichelement, glasvliesgevels en intelligente gevels. Binnen het kader van de intelligente gevels worden oplossingen voor ‘tweede-huid-façades' en klimaatgevels voorzien. Dergelijke gevels dragen, meer dan traditionele gevels, bij aan het efficiënt verwarmen en/of koelen van het binnenklimaat.

Momenteel zijn de utiliteitsbouwdetails beschikbaar voor prefab betonbouw met wand- en/of kolomstructuur. Bouwdetails voor andere bouwsystemen waaronder staalbouw en gietbouw worden momenteel ontwikkeld.

Voor meer specifieke en gedetailleerde toepassingen biedt Archidat meer dan 1.000 detailoplossingen van tientallen producenten en toeleveranciers. Deze informatie is aan te passen naar de omstandigheden van uw bouwproject voor toepassing binnen de bestek- en werkfase. In deze database zijn ook details voor andere bouwsystemen ontwikkeld, waaronder gietbouw, stapelbouw en staalbouw.

Alle bouw- en referentiedetails zijn uitgevoerd met een hoogwaardig geisoleerde buitenschil en luchtdichte aansluitingen. Daarnaast zijn koudebruggen zoveel mogelijk beperkt

Bouwregelgeving
De Archidat bouwdetails worden constant getoetst aan de wisselende bouwregelgeving. Wanneer de regelgeving wijzigt, zoals de energieprestatiecoëfficiënt en het Bouwbesluit, dan worden de consequenties hiervan direct doorgevoerd in de bouw- en referentiedetails. Hierdoor zijn de details altijd actueel.

Bouwfysische waarden
Rekenwaarden, schematisering en berekening van de vermelde bouwfysische waardes zijn uitgevoerd volgens de richtlijnen van de NEN 1068 (thermische isolatie van gebouwen) en de NEN 2778 (vochtwering in gebouwen). De bijdrage van de bouwdetails op de EPC wordt doorgerekend met bouwfysische software op basis van de NEN 7120 (energieprestatie van gebouwen - bepalingsmethode).

 

 

 

________________________________________________________________________ 

Bouw verwacht volgend jaar personeelskrapte
Een derde van de bouwbedrijven verwacht volgend jaar, in tegenstelling tot dit jaar, moeite te krijgen met het werven van personeel.

Foto: ANPDat blijkt uit onderzoek van loonstrookverwerker ADP Nederland en adviesbureau Berenschot onder duizend personeelsverantwoordelijken.
Dit jaar heeft maar 7 procent van de bouwbedrijven problemen met het vinden personeel. De bouw kampt de afgelopen tijd met veel ontslagrondes en hoge werkloosheid.